Príčina rakoviny je známa! Je nemožné, aby rakovinu dostal človek, ktorý sa takto stravuje

thumbnail

Príčina rakoviny známa už od roku 1923. "Všetky takzvané prirodzené úmrtia nie sú totiž nič iného, než prílišná, pre bunky tela už konečná, teda až neznesiteľná miera nasýtenia kyslosťou," za svoj dlhý a plodný život to povedal už veľakrát George Crile z Clewelandu, mimochodom jeden z najuznávanejších chirurgov na svete.

Zabudnutý objav nemeckého držiteľa Nobelovej ceny.

Príčinu rakoviny totiž objavil a tiež podrobne popísal už v roku 1923. Základná príčina rakoviny bola oficiálne objavená ale už dlho pred rokom 1923 a jej objaviteľ za to dokonca dostal Nobelovu cenu za medicínu. Vie o tom ale skutočne len veľmi malý počet ľudí na svete, pretože táto prostá pravda je pred laickou verejnosťou, bohužiaľ, najmä zo ziskuchtivých príčin, veľmi dôsledne skrývaná.

V roku 1931 totiž nemecký lekár a vedec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) dostal Nobelovu cenu za objavenie základnej príčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg totiž podrobne opísal, že rakovina je vlastne len vonkajším výsledkom a úplne prirodzenou reakciou buniek každého živočíšneho i rastlinného tela na nefyziologické stravovanie a zároveň veľmi nezdravý spôsob života.

Nefyziologickým spôsobom stravovania (jeme vlastne neustále a pravidelne prevažne varenú stravu, ktorá organizmus nadmerne okysľuje) a navyše sa v dôsledku nedostatočnej fyzickej aktivity v tele automaticky vytvára príliš kyslé prostredie, slabo zásobované kyslíkom. Kyslosť prostredia totiž z buniek vytláča predovšetkým kyslík a nedostatok kyslíka zase v bunkách vytvára nadmerne kyslé prostredie.

MUDr. Warburg preto neustále hlásal toto: "Nedostatok kyslíka a zároveň zakyslenie organizmu sú dve strany tej istej mince: ak má niekto jedno, má automaticky aj to druhé".
Ak ste veľa zakyslení, vášmu organizmu automaticky chýba kyslík; a keď vám chýba kyslík, tak máte zakyslený organizmus. Kyslé prostredie je prostredie bez dostatočného obsahu kyslíka.

"Ak odstránite zdravej bunke iba 35% jej kyslíka, dokážete z nej urobiť rakovinovú bunku už za dva dni," tvrdil neustále a právom MUDr. Warburg.

"Všetky normálne bunky majú totiž relatívne značnú potrebu kyslíka, avšak nádorové bunky môžu žiť a množiť sa aj úplne bez neho. To je železné pravidlo zatiaľ bez akejkoľvek výnimky. "

Tkanivá s nádorom sú vždy až automaticky veľa kyslé, zatiaľ čo tie zdravé sú vždy mierne zásadité.

Vo svojom diele "Metabolizmus nádoru" MUDr. Warburg uvádza, že všetky karcinogénne formy spĺňajú dve základné podmienky:

Zvýšenú kyslosť tkanív a krvi a zároveň značnú hypoxiu (akútny nedostatok kyslíka pre zdravý metabolizmus bunky).

Objavil, že nádorové bunky sú anaeróbne (nevdychujete kyslík) a že dokonca v prítomnosti vysokých koncentrácií kyslíka ani nemôžu prežiť. Prežiť a množiť sa môžu len s pomocou glukózy v krvi a v prostredí bez kyslíka.

Preto rakovinový nádor nie je nič iné, než prirodzený obranný mechanizmus, ktorého naše bunky používajú v krajnej núdzi, aby prežili v príliš kyslom prostredí, v ktorom je navyše aj nedostatok kyslíka.

Zdravé bunky žijú totiž jedine v mierne zásaditom prostredí bohatom na kyslík, ktoré jediné umožňuje, aby mohli normálne fungovať. Nádorové bunky naopak žijú v kyslom prostredí chudobnom na kyslík.

Nezdravá kyslosť, alebo naopak prospešná zásaditosť organizmu je ale predovšetkým výsledkom stravy, ktorú jeme.

Potom, čo je dokončený proces trávenia, vytvára potrava v tele (podľa svojho nutričného profilu) podmienky buď pre kyslosť či zásaditosť. Jednoduchšie povedané, nevyhnutná zásaditosť organizmu závisí silne na tom, čo prevažne jeme.

Kyslé alebo zásadité prostredie sa meria pomocou pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrálna zónou. Od 0 do 7 ide o prostredie kyslé, od 7 do 14 zásadité. Aby naše bunky mohli zdravo fungovať, nutne potrebujú prostredie ľahko zásadité pH, teda málinko nad 7.

U naozaj zdravého človeka býva pH krvi totiž neustále v relatívne veľmi úzkom rozmedzí. A to medzi hodnotami 7,40 - 7,45.

Krv sa u zdravého človeka navyše sama neustále reguluje, aby podľa možnosti nikdy neupadla do metabolicky krajne nebezpečnej kyslosti. Avšak niektoré potraviny, ktoré bohužiaľ pravidelne jeme, našu krv okysľujú až príliš a nadmerne tak preťažujú celý zložitý regulačné a prirodzený obnovovací mechanizmus všetkých ľudských telesných tkanív a orgánov.

Kyselinotvorné potraviny

  • Rafinovaný cukor a jeho deriváty. Jeho pH je až 2,1 (veľmi kyslé).
  • Mäso (takmer všetky druhy).
  • Výrobky živočíšneho pôvodu – mlieko, syry, smotana, jogurty atď.
  • Rafinovaná soľ.
  • Rafinovaná múka a všetky jej deriváty: cestoviny, torty, sušienky apod.
  • Chlieb.
  • Margaríny.
  • Kofeín.
  • Alkohol.
  • Tabak.
  • Všetky konzervované potraviny, ktoré obsahujú umelé chemické konzervanty, farbivá, arómy, stabilizátory atď.
  • Antibiotiká a takmer všetky priemyselne vyrábané preparáty a lieky.

Zásadotvorné potraviny

  • Surová zelenina. Aj keď niektoré majú kyslú chuť, v tele sa menia a stávajú sa zásaditými.
  • Ovocie. Ani v tomto prípade sa nenechajte zmiasť kyslou chuťou niektorých druhov ovocia. Napr. citrón dosahuje v tele vysoký stupeň zásaditosti.
  • Mandle.
  • Celozrnné obilniny. Vynikajúce je hlavne proso. Ostatní obilniny sú však ľahko kyslé. Keďže správna strava by mala obsahovať aj určité percento kyselín, je dobré zaradiť do jedálnička trochu týchto obilnín. Konzumujte ich uvarené!
  • Prírodný med.
  • Chlorofyl. Ten obsahujú zelené rastliny, ktoré nie sú nijakým spôsobom upravované.
  • Voda.
  • Cvičenie. Dostatočne rozvádza nadýchaný kyslík po celom tele. Preto je pohyb dôležitý a pomáha udržiavať zásaditosť organizmu.

Chemoterapia väčšinou silne škodí, zhoršuje už beztak vysokú kyslosť ťažko chorého organizmu.

Chemoterapia okysľuje telo niekedy až do tej miery, že telo musí siahnuť príliš hlboko do svojich zásaditých rezerv, aby zneutralizovala nadmernú kyslosť. Pritom musí obetovať najmä zásadotvorné minerály (vápnik, horčík, draslík), ktoré sa nachádzajú v kostiach, zuboch, končatinách, nechtoch a vlasoch. Preto aj priamo sami bez prístrojov vidíme až nápadné zmeny na pacientoch, ktorí dostávajú chemoterapiu. Okrem mnohého iného je to aj nadmerné vypadávanie vlasov, kazivosť zubov, telesná slabosť aj nápadná bledosť pokožky. Ostatné bežne používané lieky ale bohužiaľ tiež citeľne zhoršujú celkovú kyslosť organizmu, takže je potrebné sa im vyhýbať, ako je to len trochu možné.

Správna miera pH

Ako už bolo povedané, je úplne nemožné, aby rakovinu dostal človek, ktorý sa stravuje zdravo, pije veľa čistej vody a pravidelne cvičí či pracuje fyzicky primerane. Ak sa chcete správne stravovať, zaistite svojmu telu pravidelný prísun aspoň 60% zásadotvornej stravy a vyhýbajte sa najmä priemyselným výrobkom, ktoré sú z väčšej časti silne kyselinotvorné. Sú to najmä všetky sýtené nápoje, sladkosti a tiež všetky produkty tzv. rýchleho stravovania. Nepreháňajte to nikdy ani so soľou. Používajte ju preto čo možno najmenej. Keď ste akokoľvek chorí, postarajte sa predovšetkým a sami, aby vaša strava bola prevažne zásadotvorná, a to z aspoň 80%!

Ak máte už dokonca nejaký nádor, tak sa snažte vo svojom tele postupne (nie naraz) vytvoriť čo možno najviac zásadité prostredie. Toho môžete jednoducho a najlacnejšie dosiahnuť predovšetkým pomocou príslušnej stravy, ale zároveň pravidelným cvičením, vyhýbaním sa stresu a tiež nevyhnutným doplňovaním prírodného chlorofylu, ktorý je ale prítomný len a len v nevarenej či inak chemicky upravovanej zelenine!

Názory 3 skutočných odborníkov

"Všetky takzvané prirodzené úmrtia nie sú totiž nič iného, ​​než prílišná, pre bunky tela už konečná, teda až neznesiteľná miera nasýtenia kyslosťou," za svoj dlhý a plodný život to povedal už veľakrát George Crile z Clewelandu, mimochodom jeden z najuznávanejších chirurgov na svete.

"Nespočetné názvy zhubných a degeneratívnych chorôb nie sú vôbec dôležité - dôležitá je hlavne skutočnosť, že všetky tie zhubné choroby majú v podstate rovnakú základnú príčinu: to znamená, že máte už dlhšiu dobu neustálu nadbytok kyslosti v tele." - MUDr. Theodore A. Baroody, v knihe "zvyšujte svoju zásaditosť alebo jednoducho zomri" ("Alcalize or Die").

"Zvýšená kyslosť organizmu je totiž úplne základnou príčinou tiež všetkých ostatných súdobých degeneratívnych chorôb. Keď v tele dôjde k veľkému porušeniu tzv. acidobázickej rovnováhy, začne organizmus svoju kyslosť a toxické látky ukladať do niektorých telesných tkanív aj kostí v oveľa vyššej miere, pretože už ich nedokáže potom, močom a stolicou jednoducho včas vylúčiť. Potom sa ešte len s neuveriteľnou pravidelnosťou a vysokou pravdepodobnosťou u človeka objavujú veľmi vážne, až smrteľné choroby "- MUDr. Robert O. Young.

zdroj: osud.cz

Zdieľaj tento článok

Páči sa Vám Pán Občan?


Chceme MIER, pridaj sa >

Čo si o tom myslíte? komentujte :)